HP:n kannettavien akkujen takaisinkutsu- ja vaihto-ohjelma

helmi 2, 2017Laitteet, Tiedotukset0 Kommenttia

Asiakastiedote 2.2.2017, HPn alkuperäistiedote JMJping Oy:n muokkauksin

HPn kannettavissa vaarallisia akkuja

Tiettyjen HP-, Compaq-, HP ProBook-, HP ENVY-, Compaq Presario- ja HP Pavilion -merkkisten kannettavien tietokoneiden akut voivat ylikuumentua, jolloin asiakkaille aiheutuu tulipalon ja palovammojen vaara. Asiakkaiden tulee lopettaa ohjelman piirissä olevien akkujen käyttö välittömästi. Takaisinkutsun piiriin kuuluvia akkuja on maailmanlaajuisesti arviolta 142 000 kpl*.

HP ilmoitti tammikuussa 2017 yhteistyössä eri viranomaistahojen sääntelyelinten kanssa laajentavansa käynnissä olevaa maailmanlaajuista ja vapaaehtoista turvallisuuteen liittyvää takaisinkutsu- ja vaihto-ohjelmaansa, joka koskee tiettyjen kannettavien tietokoneiden akkuja. Ohjelmasta ilmoitettiin alun perin kesäkuussa 2016. Ohjelmaa on laajennettu kattamaan useampia akkusarjoja, joita on toimitettu saman mallisten kannettavien tietokoneiden mukana. Nämä akut voivat mahdollisesti ylikuumentua, jolloin asiakkaille aiheutuu tulipalon ja palovammojen vaara.

Koska nämä akut aiheuttavat tulipalo- ja palovammavaaran, on tärkeää, että tarkistat akkusi uudelleen, vaikka olisit tehnyt niin jo aiemmin ja sinulle olisi kerrottu, että akkusi ei ole ohjelman piirissä. Jos olet kuitenkin jo saanut vaihtoakun, tämä laajennus ei koske sinua.

Ohjelmaan kuuluvat akut on toimitettu tiettyjen HP-, Compaq-, HP ProBook-, HP ENVY-, Compaq Presario- ja HP Pavilion -merkkisten kannettavien tietokoneiden kanssa, joita myytiin kautta maailman maaliskuusta 2013 lokakuuhun 2016 ja/tai on myyty lisävarusteina tai varaosina tai toimitettu vaihtoakkuina asiakastuen kautta.

Asiakkaiden tulee lopettaa ohjelman piirissä olevien akkujen käyttö välittömästi. Asiakkaat voivat jatkaa kannettavien tietokoneidensa käyttämistä ilman akkua yhdistämällä kannettavan tietokoneen ulkoiseen virtalähteeseen. HP:n ensisijainen pyrkimys on varmistaa asiakkaiden turvallisuus. HP ilmoittaa asiasta asiakkaille omasta aloitteestaan ja tarjoaa veloituksetta vaihtoakun jokaisen varmennetun, ohjelman piiriin kuuluvan akun tilalle. HP on käynnistänyt prosessin auttamaan tarkistus- ja tilausprosessissa asiakkaita, joilla on 10 tai useampi mahdollisesti ohjelman piiriin kuuluvaa akkua. Lisää tietoja saat verkkosivun Usein kysyttyjä kysymyksiä -välilehdestä.

Olen vastuussa useista mahdollisesti ohjelman piirissä olevista tuotteista. Pitääkö kukin tarkistaa yksitellen?

HP on aloittanut joukkotarkistus- ja vaihtoprosessin auttamaan asiakkaita, joiden tarvitsee tarkistaa 10 tai enemmän potentiaalisesti ohjelman piirissä olevaa akkua. Saadaksesi tietoja ota yhteyttä Euroopan joukkoprosessitiimiin käyttämällä seuraavaa sähköpostiosoitetta:
Eurooppa, Lähi-Itä ja Afrikka: EMEABulkBattery@hp.com

Lisätietoja asiasta HPn sivuilta:
http://bit.ly/JMJ-hp-akku

Linkin takaa löytyy myös tarkastustyökalu, toimintaohjeet mahdolliseen akkuvaihtoon ja lista usein kysyttyjä kysymyksiä.

Ystävällisin terveisin
JMJping Oy
myynti@jmjping.fi